DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rusya Ukrayna ve Batıyı anlamak 2

Rusya Ukrayna ve Batıyı anlamak 2

ABONE OL
02.07.2022 00:06
Rusya Ukrayna ve Batıyı anlamak 2
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya ile Ukraynalıların kimin daha Rus olduğu da dahil, İlk Rus devletini kimin kurduğuna dair halen bile tartıştıklarını bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra Ukrayna’ya Yunan ve İsrail yetkililerinin gayrı resmi gelip neler yapılacağını kimlerin Ukrayna ‘da kalacağını kimlerin anavatanlarına döneceğini kimlerin finansal desteklenip Ukrayna ticaretinde öne geçirileceğini kimlerin devlet yönetiminde bir yerlere getirileceği kararlaştırdıklarını bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

1996 yılında Ukrayna’nın gaz ve petrol borçlarına karşılık Kırım’ı açık anlaşma ile Ruslara Kullanma hakkı ve tahminen de gizli anlaşma ile Rusya Federasyonu’na devretmiş olabileceklerini Kırımda her iki ülkenin parasının da Rusların Kırım’ı işgaline kadar ortak olarak kullanıldığını, Sivastopol deniz üssünün pratikte tamamen Rus Donanmasına ait olduğunu bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

1997’de Odesa valisi olan Rouslan Borysovych Bodelan ki Gagavuz asıllıdır Belediye Başkanı olan Eduard Yosipovich Gurvits’i yetkilerine dayanarak görevden almasından sonra da 2002’de tekrar Belediye başkanı seçildikten sonra Millet vekili olduğunu, 2002 yılında Eduard Yosipovich Gurvits ile yine Belediye Başkanlığı yarışını kazanmasına rağmen 2005 yılında bir Odesa mahkemesi seçimlerin geçersiz olduğuna karar verdi ve Eduard Gurwits’i Odesa’nın yasal Belediye Başkanı ilan etti. O yıllarda binlerce Mossad ajanlarının Odesa’da kol gezdiğini bilmiyor iseniz Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Ukrayna’da devleti yönetenlerin partilerin önde gidenlerinin genelde sebepsiz zenginleştiğini bilmiyor iseniz Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Ukrayna bütçesinin Sovyetleri Birliğinin dağılmasından sonra belli bir süre gayrı resmi olarak İngiltere tarafından desteklendiğini bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Eğer 2013’de Ukrayna’da Turuncu devrim yaşanırken ABD Arizona senatörü John Sidney McCain ki fazla anlatmaya gerek yok kendisini Abd derin devletinin şahin kanadının belki de en üstteki kişisi idi. Kiev Maydan’da Turuncu devrim lehine konuşma yaptığını bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Turuncu devrimin Ukrayna’daki finansal ve politik destekçilerinin batı olduğunu hatta hepinizin de tanıdığı protesto ve sözde insan ve kadın hakları grubu Femen’in destekçi ve finansörlerinin Batı destekli bir otomobil satış şirketi sahipleri olan Neonaziler olduğunu bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Turuncu devrimin amacının demokrasi falan olmadığı batının Ukrayna’yı kendi halkı üzerinden kontrol etmek için Neonazileri ve Yahudi grupları desteklemesi olduğunu, ülkeyi 70 yıl süren Sovyet ve Rus etkisinden arındırıp kendi arka bahçeleri yapma çalışması olduğunu bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

2000’li yıllardan itibaren ki özellikle Polonya sınırındaki birkaç  Batı Ukrayna ilinde Neonazizm’in Sovyetlerin dağılmasından itibaren hortlatıldığını zaman içerisinde tüm Ukrayna’ya yayıldığını, Ukrayna’nın kırılma ve dönüm noktasının 2004 Yuşenko’nun başa geçmesi ile olduğunu ve 2014 ‘de ise tamamen batı ve Neonazilerce ( ki oyları % 5’i pek geçmez) Kiev’de Neonazilerce haksız yere Rus asıllı oldukları için Ukrayna özel kuvvet polislerinden Amon’lara yapılan saldırıları ve bu polislerin doğuya sürülmelerini Doğu Ukrayna’da da Neonazilerce 14 bin insanın sadece Rus asıllı oldukları için öldürüldüğünü bilmiyor iseniz,  Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

Doğu Ukrayna’da Donetsk bölgesinde fabrikaları olan Ukrayna monarhlarından Rinat Akhmedov’un günün devlet başkanı ile kapışmasından sonra devleti elinde tutanlara karşı kaybedeceğini anlayınca bölgedeki fabrikalarını 60/70 milyar dolara Ruslara satarak kenara çekildiğini bilmiyor iseniz, Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız

Bugünkü ABD Başkanı Biden’ın oğlunun Ukrayna’da neler yaptığını da araştırın. Ukrayna’da 30 kadar yeni kurulmuş Kimyasal ve Biyolojik silah laboratuvarlarını ve 6 gizli askeri üssün kimlerin ve hangi maksatla ve kime karşı kurduğunu da bilmiyor iseniz , Rusya / Ukrayna kapışmasını anlayamazsınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.