DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22367861,24%
İstanbul
27°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

ABONE OL
30.08.2023 02:00
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değerli Arkadaşlarım,

Mustafa Kemal Paşa’nın Türk Milletinin makus talihini yenmek için Büyük Taarruza hazırlanmayı düşündüğü günlerde Büyük millet Meclisinde muhalefet sürekli olumsuzluk üretmektedir.

Ordunun bir saldırı harbi veremeyeceği fikri büyük çoğunluktadır. “İngilizler de artık yumuşamış olduğu için Anadolu’yu boşaltmak esası üzerinden görüşme yapılmalı” dır. İşin içinde “İstanbul’la birleşmek, Mustafa Kemal’den kurtulmak” fikrinin ve işbirlikçi zihniyetin büyük payı vardır.

Garp (Batı) Cephesi Komutanlığı saldırı harbi yapamayacağımız inancındaydı. Cephenin haber kaynağı İstanbul’du. İstanbul’dan gelen haberlere göre Yunan cephesinde, maddi manevi, her şey yerinde idi.

Taarruz planı ve tarihi gizli tutuluyordu. 28 Temmuz günü, Akşehir’de, subaylar arasında bir futbol maçı düzenlendi. Bu maçı seyretmek bahanesi ile, ordu komutanları ile bazı kolordu komutanları Akşehir’e davet edildiler.

Maç, Kolorduların subayları ile Batı Cephesi subayları arasında yapıldı. Bu maça iştirak edenler arasında Mustafa Kemal, Fevzi Çakmak, İsmet, Nurettin ve Şevki Yakup Paşa’lar bulunmaktaydı.

İngilizler ve Yunanlılar, Türklerin bu garip davranışlarına komedi gözüyle bakarken aynı gece komutanlar, Büyük Taarruzun planları üzerinde son hazırlıklarını ve görüşlerini iletiyorlardı..

Yakup Şevki Paşa, “Milletin varını yoğunu zar gibi atmanın tarihçe cinayet sayılacağını” söyler.

Mustafa Kemal: – Milletin varı yoğu bundan mı ibarettir, paşam?

– Evet!

– O hâlde kesin sonucu bununla almak zorundayız.

Aslında Paşaların hepsi, Büyük Taaruz’a karşıydılar. Tartışılan Büyük Taaruz’un nasıl yapılacağından çok, yapılmasının riskleri üzerinde yoğunlaşıyordu.

-Kolordu Komutanı Kemalettin Sami Paşa “Bizim geri teşkilâtının düşmanı yirmi kilometreden fazla kovalayamayacağını” söyler

-Mustafa Kemal: – Bizim geri teşkilâtımız düşmanı yirmi kilometreden fazla kovalayamaz mı?

– Hayır paşam!

Mustafa Kemal- Demek düşmanı yirmi kilometre içinde yok etmek zorundayız.

Paşalar böyle bir taarruzun büyük riskler taşıdığını ifade ediyorlar savaşın kaybedilmesi halinde “Türk Milletinin Ordusuz kalacağını” söylüyorlardı.

Mustafa Kemâl Paşa, tartışmaları bitirmek için karalı bir ifadeyle;

“Tarihimize ve Türk Milletine karşı bütün mes’uliyeti ben üzerime alıyorum. Komutanlar olarak endişeniz olmasın, hızla hazırlıklara devam ediniz aksama olan yerde beni bilgilendiriniz” dedi.

Hazırlıkların 15 Ağustos’a kadar bitirilmesine karar verildi

İşte Kurtuluş Savaşı’nı kazandıran bu yürekli sestir. Tüm tarihçiler bilir ki Eğer Mustafa Kemal olmasaydı, Büyük Taarruz olmazdı.

Büyük Taarruz olmasaydı, Yunan İzmir’de denize dökülemez, Mudanya’da İngilizler pes ettirilemezdi. Bugün sahip olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti olmazdı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, etnik veya dini taassubu Türklüğe karşı bir silah olarak kullanan hainlerin dediği gibi “Ucuz bir zafer” değil; Milletin bütün varlığını ortaya koyduğu ve kaybedildiği taktirde Anayurt mücadelesinin biteceğinin idrakinde bulunulduğu bir zaferdir.

TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK, BÜYÜK KURTARICI ATATÜRK BAŞTA TÜM ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN HUZURUNDA SAYGIYLA EĞİLİYOR, KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR ONLARIN BİZE BIRAKTIKLARI KUTSAL VATANIMIZI KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİMİZE SÖZ VERİYORUZ.

Tüm Değerli Arkadaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramlarını en içten Sevgi ve Saygılarımla Kutluyor sağlık mücadele ve başarı diliyorum.

TANER ÜNAL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.