DOLAR 34,2889 0.15%
EURO 37,0910 -0.21%
ALTIN 3.017,840,21
BITCOIN 23205440,52%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meksika’ya şimdi de Roslyn belalısı

Meksika’ya şimdi de Roslyn belalısı

ABONE OL
23.10.2022 14:22
Meksika’ya şimdi de Roslyn belalısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Roslyn Kasırgası Meksika’yı dağıtacak. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, fırtınanın Pazar günü batı-orta Meksika’nın bazı bölgelerine “hayatı tehdit edevek kadar sert rüzgar” ve sel getireceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Roslyn Kasırgası’nın, Puerto Vallarta beldesinin hemen açıklarında, Pasifik’i güçlü bir Kategori 4 fırtınası olarak aştıktan sonra, bugün Meksika’nın bazı bölgelerini fırtına şiddetinde kuvvetli bir rüzgarla vuracak.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi Pazar günü erken saatlerde Roslyn’in saatte 130 mil eserek çok şiddetli rüzgara ve yanında şiddetli yağış getirerek sel ve rüzgarların “son derece tehlikeli” hale geldiğini söyledi.

Merkez, Roslyn’in çekirdeğini, Puerto Vallarta’nın güneyinde Pasifik’e uzanan kara noktası olan Cabo Corrientes’in yaklaşık 45 mil batısında ve 12 mil hızla kuzeye doğru hareket etti.

Tahminciler, Roslyn’in gece boyunca Cabo Corrientes ve Puerto Vallarta bölgesinin yakınından geçeceğini söyledi, ancak bu bölgelerin yine de şiddetli rüzgarlar, şiddetli yağmurlar ve sert dalgalar görebileceği konusunda uyardı.

Las Islas Marias ve Playa Perula için Escuinapa’ya kasırga uyarısı yapıldı. Merkez, Escuinapa’nın kuzeyinden Mazatlan’a kadar olan bölge için bir kasırga gözleminin yürürlükte olduğunu söyledi.

Fırtınanın Pazar sabahı Nayarit eyaletinde karaya çıkması bekleniyordu. Orlene Kasırgası, Mazatlan tatil beldesinin yaklaşık 45 mil güneydoğusunda, kabaca aynı bölgede 3 Ekim’de biraz daha kuzeye indi.

ABD kasırga merkezi, kasırga kuvvetli rüzgarların Roslyn’in merkezinden 30 mil (45 kilometre) uzadığını, tropikal fırtına kuvvetli rüzgarların ise 80 mil kadar uzadığını söyledi.

Cabo Corrientes’in güneyindeki Playa Perula’dan kuzeyde El Roblito’ya ve Islas Marias’a kadar uzanan bir sahil şeridinde bir kasırga uyarısı yayınlandı.

Bilindiği gibi bölge deniz turizmi merkezi veçok sayıda turist barındırıyor.

Nayarit eyalet hükümeti, kasırganın Puerto Vallarta’nın yaklaşık 90 mil kuzeyindeki San Blas balıkçı köyü çevresine inmesinin beklendiğini söyledi.

Devlet sivil savunma dairesi başkanı Pedro Núñez, “Şu anda kasabalarda devriyeler yürütüyoruz, insanları mülklerini güvende tutabilmeleri ve kendilerini daha güvenli alanlarda güvende tutabilmeleri için uyarıyoruz” dedi.

Komşu eyalet Jalisco’da Vali Enrique Alfaro, kasırganın beklenen yoluna yakın bir kasabada 270 kişinin tahliye edildiğini ve Puerto Vallarta’da beş acil durum barınağının kurulduğunu yazdı.

Ulusal Su Komisyonu, Roslyn’den gelen yağmurların çamur kaymalarına ve sele neden olabileceğini söyledi. ve ABD kasırga merkezi, kıyı boyunca tehlikeli fırtına dalgalanmasının yanı sıra 4 ila 6 inç yağmur konusunda uyardı.

https://www.youtube.com/watch?v=94QUZuXlgMY

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP