DOLAR 34,2873 0.49%
EURO 37,2318 0.45%
ALTIN 2.980,460,89
BITCOIN 23264291,37%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD, STRATEJİK REZERVİNİ KAMUYA AÇIYOR

ABD, STRATEJİK REZERVİNİ KAMUYA AÇIYOR

ABONE OL
19.10.2022 05:41
ABD, STRATEJİK REZERVİNİ KAMUYA AÇIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD stratejik rezervden 15 milyon varil petrolü iç piyasasına sürecek. ABD BaşkanI Joe Biden, yükselen enerji fiyatlarını kontrol altına almaya çalışmak için ülkenin petrol stoklarına yeniden sahaya sürdü.. Beyaz Saray 31 Mart 2022 Perşembe günü, Biden’ın önümüzdeki 6 ay içinde stratejik petrol rezervinden hergün günde 1 milyon varil petrolün serbest bırakılmasını emrettiğini duyurdu.

Biden yönetimi yetkililerinin Çarşamba günü açıklamasına göre, ABD stratejik rezervinden 15 milyon varil petrol çıkaracak.

15 milyon varil, Mart ayında açıklanan 180 milyonluk bir ödemenin son dilimidir ve enerji fiyatlarının Seçim Günü’ne bir aydan daha az bir süre kala yeniden yükselme tehdidiyle karşı karşıyadır.

Anketlerin ekonominin seçmenler için sandık başına giderken en çok akıllarına gelen konulardan biri olduğunu göstermesiyle, yükselen fiyatlar Demokratlar üzerinde bir engel olarak ortaya çıktı. Bu hafta bazı eyaletlerde erken oylama başladı.

Satış, OPEC+’ın Ekim ayının başlarında günlük 2 milyon varil petrol üretim kesintisi açıklamasının ardından geldi. Petrol fiyatları, OPEC açıklamasının ardından 90 doların üzerine çıkmadan önce Eylül ayında varil başına 75 dolara kadar düştü. West Texas Intermediate ham petrolü şu anda varil başına 83 dolarda.

Petrol ihracatını sınırlama olasılığı sorulduğunda yetkililer, “tüm araçları masada” tuttuklarını da söylediler.

ABD petrol rezervi şu anda 1980’lerin ortasından bu yana en düşük seviyesinde ve üst düzey yönetim yetkilileri Salı akşamı, Stratejik Petrol Rezervini yenilemek için ham petrolü geri satın alma planını açıkladı ve üreticilere petrolü petrolü petrolün önünde pompalamaya devam etmeleri için bir piyasa sinyali gönderdi. Kasım ayında ara seçimler.

Yetkililer, fiyatların varil başına 67 ila 72 dolar arasında olduğu zaman geri alımların başlayacağını belirterek, yönetimin petrol fiyatının düştüğünü görmek istediğini belirtti.

Bir üst düzey yönetim yetkilisi, “Başkan Biden, enerji sektörünün “sinyali alıp üretimi artırmasını” ve “tüketiciye uygun fiyatı” verdiğinden emin olmasını istiyor.

Yönetim yetkilileri, “Enerji rafineri şirketlerinin şu anda her galon benzinden elde ettiği kâr, yılın bu zamanında tipik olanın yaklaşık iki katı ve rafineri fiyatı üzerindeki perakendeci marjı, tipik seviyenin yüzde 40’tan fazla üzerinde” dedi. Bir açıklamada.

“Bir galon benzinin ortalama fiyatına 0,60 dolardan fazla ekleyen bu büyük endüstri kar marjları, pompa fiyatlarını olması gerekenden daha yüksek tuttu. Girdi maliyetleri düşerken bile fiyatları yüksek tutmak kabul edilemez ve Başkan, şirketleri tasarruflarını tüketicilere aktarmaya çağıracak – şimdi ”diye devam etti.

Enerji Bakanlığı ayrıca, vadeli işlem tarihlerinde teslim edilecek ham petrol ürünleri için rekabetçi teklifler yoluyla sabit fiyatlı sözleşmelere girmesine izin veren bir kural oluşturacak.

Kuzey Yarımküre kışa hazırlanırken jeopolitik güçler enerji piyasalarına baskı yapıyor.

Ukrayna’daki savaş, geçmişte büyük ölçüde Rus gaz ihracatına bağımlı olan Avrupa enerji arzında oynuyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar yoğunlaşırken yaz boyunca gaz ve petrol boru hatlarına sabotajlar yapıldığı biliniyor.

OPEC’in üretim kesintisi, en etkili üyesi Suudi Arabistan’a savaşta Rusya’nın yanında yer aldığı yönünde suçlamalarla sonuçlandı. Çin çeşitli COVID-19 kısıtlamalarını kaldırmaya devam ettikçe, Çin’in ithal talebi de artıyor olması muhtemel.

Ham petrolün dünyada ticaretini kolayca sağlamak için, uluslararası antlaşmaya göre, hacim ölçüsü olarak American Standard Oil Company blue barrel (mavi varil) birimi kullanılır. Blue barrel (1 bbl) hacim olarak 159 litreye (42 gallona) eşittir. 1 Galon ise 3.785411 yada yaklaşık 3.79 litredir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP