DOLAR 32,6737 0.08%
EURO 35,1974 0.1%
ALTIN 2.446,36-0,04
BITCOIN 20567940,11%
İstanbul
29°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Navlun ve teslim gecikmeleri . Bu sürdürülebilir mi?

Navlun ve teslim gecikmeleri . Bu sürdürülebilir mi?

ABONE OL
24.02.2023 01:09
Navlun ve teslim gecikmeleri . Bu sürdürülebilir mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya, bugüne kadar yaklaşık 2 yıl önce başlayan Covid-19 pandemisinin getirdiği sayısız zorluklarla dolu, benzeri görülmemiş zamanlardan geçiyor. Şu anda, konteyner nakliye fiyatları, esas olarak denizcilik lojistik zincirlerinin bozulması nedeniyle rekor seviyelere ulaştı.
Dünyanın dört bir yanındaki son derece sıkışık limanlarda temelde gemiler ve boş konteynerler tükeniyor, bu da yine Covid-19 pandemisinin neden olduğu tedarik zinciri kesintisi nedeniyle yanlış yerde ve Asya’da yüklenmeye hazır değil.
Dünya ekonomileri kademeli bir ekonomik toparlanma yolculuğuna başlarken, küresel pazarlara sürekli artan bir mal talebinin hakim olması bekleniyor. Mart ayındaki 6 gün süren Süveyş kanalının tıkanması, Yantian limanının yaklaşık bir ay süreyle kapanması ve liman ekipmanlarının sınırlı mevcudiyetinin devam eden etkilerine ek olarak talebin hızlanması, konteyner navlun oranlarında iki haneli bir artışa neden oldu ve fiyatlar her yerde tırmanıyor .
Basında, son haftalarda piyasadaki bazı nakliyecilerin zorlu ve kritik teslim tarihlerine uymak için Çin’den Birleşik Krallık’a giden 40 ft’lik bir yüksek küp için 15.000 dolardan fazla ödemeye hazır oldukları ve fiyatların büyük olasılıkla artacağı bildiriliyor. daha da yükselmeye , tırmanmaya devam ediyor.
Nakliye oranlarının hızla artmasının yanı sıra, program güvenilirliği rekor seviyelere ulaşıyor, bu da büyük operasyonel zorluklara ve tedarik zinciri ve son kullanıcılar için ek maliyetlere neden oluyor. Asya-Avrupa transit süreleri, ortalama dokuz güne varan gecikmelerle çarpıcı biçimde kötüleşiyor.
Covid-19 salgını, karantina sırasında restoran ve tiyatrolarda harcama yapmayı veya tatile gitmeyi bırakan ve bunun yerine paralarını çoğu Asya’dan ithal edilen malları satın almak için kullanan tüketicilerin alışkanlıklarını değiştirdi. Bu e-ticaret davranışı bir süre daha kalacak ve ürünlerin üreticilerden tüketicilerin evlerine nakliyesi için ekstra talebe neden olacaktır.
Bazı analistler, dünya çapında tedarik zincirlerini bozan Covid-19’u suçluyor, diğerleri nakliye şirketlerini, nakliye ücretlerini ve fiyat artışlarını kasten neden olmak için anlaşmaya varmakla suçluyor, birçoğu ise bu durumun olumsuz ve kalıcı etkisinin ölçeği konusunda endişeli. küresel ticaret. Son olarak, bir sonraki mantıklı soru şudur: mevcut durum ne kadar sürdürülebilir?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP